måndag 31 oktober 2011

Möte med Rosenlöfs Vänner

Igår var det det dags för ett extrainsatt styrelsemöte med RV. Anledningen var att ta fram en budget för återstoden av 2011. Lite märkligt kan man tycka eftersom det bara är två månader kvar av verksamhetsåret.

Anledningen är att den "nya" styrelsen för Stiftelsen Rosenlöfs Tryckerimuseum, som inte bedriver nån verksamhet utan enbart har det ekonomiska ansvaret, inte har samma syn som den tidigare styrelsen, och som Rosenlöfs Vänner på vad pengarna ska användas till.



Tidigare har Rosenlöfs Vänner och Stiftelsens styrelse under alla år varit eniga om hur verksamheten ska bedrivas, vilket har gjort museet till den världsunika mötesplats för grafiskt intresserade människor och andra konst och kulturformer som det är idag.





Att döma av dom signaler vi nu har fått från stiftelsens "nye" ordförande finns det all anledning att känna oro för museets framtid och kan - om det inte går att lösa - betyda att Rosenlöfs Vänner tvingas att lägga ned sin verksamhet vilket skulle betyda att europas enda nu levande museum i sitt slag kommer att förvandlas till ännu en dammig utställningslokal med gamla maskiner i förfall.

Inga kommentarer: