onsdag 9 februari 2011

Positivt besked

Det är snart ett år sen som vi inom förbundet inledde diskussioner med Näsbysjöns Båtklubb om att anlägga en naturhamn i Storsjön.

Att just Näsbysjöns Båtklubb blev vår samarbetspartner i den här frågan beror på flera faktorer. Dels på att NBK är den klubb som finns närmast den del av sjön som saknar goda tilläggsmöjligheter för båtar, dels deras lokalkännedom, och det faktum att dom visat stort intresse. 

Hos oss i förbundet har tanken legat och grott i ett par års tid, men först ville vi bli helt klara med Gållsgrund och Vitgrund som är våra naturhamnsprojekt efter kusten... Men nu kände vi att det var dags att rikta in oss på våra inlandsvatten.




Från början var det tänkt att anläggningen skulle förläggas i Norbyviken. Men efter kontakter med Sandvikens kommun visade det sig att den tanken inte var genomförbar.

Vi tog då kontakt med Näsbysjöns BK igen, och bad dom att leta fram några alternativa platser, vilket dom gjorde. Efter att diskuterat frågan på GBF:s årsmöte enades vi om att Färsenön, som ligger mitt i Västerfjärden, vore det bästa alternativet. 

Efter förnyad kontakt med Sandviken kommun som sa sig vara positiva till vårt initiativ kom beskedet i dagens Arbetarblad.
(Se notisen till vänster)


Så nu återstår det en del planering i väntan på dispens och islossningen. Men sen drar vi på oss arbetshandskarna igen och sätter igång med hjälp av Näsbysjöns BK, som även har tagit på sig det framtida tillsynsansvaret...  

Inga kommentarer: