lördag 16 november 2013

GBFs Årsstämma för 2013

I onsdags var det dags för årsstämma i vår nya möteslokal. Inga förändringar i styrelsen. Dom som var på tur att avgå blev omvalda och övriga, däribland jag själv sitter ett år till.



En glädjande nyhet var att vi fick ihop en stadgeenlig valberedning bestående av Åke Brynje från Näsbysjöns BK, Henrik Jakenberg från Sandvikens Segelsällskap och Ingemar Wahlman från Trödje BK där Ingemar utsågs till sammankallande.

Så nu är det bara att ta nya tag inför 2014.

måndag 11 november 2013

Jubileumsfest i Sandviken

I lördags var jag och två till från GBF-styrelsen inbjudna till Sandvikens Segelsällskaps medlemsfest med anledning av deras hundraårsfirande 2013.

Utomhus rådde det normalt svenskt sommarväder dvs. spöregn. Men inomhus var det varm och trevligt med god mat och gemytlig stämning.

Som festlokal hade man valt Valhalla  i Sandviken. Om jag inte minns fel så blev den byggnaden uppförd  av Sandvikens Järnverk redan 1907 och tanken var att den skulle användas som möteslokal för de anställda. På den tiden förstod företagsledningen att vårda och att ta ansvar för det viktigaste dom hade.. personalen.

För mig som inte varit in i lokalen sedan början av 50-talet var det en konstig känsla, eftersom lokalen i stort sett såg precis likadan ut som jag kan minnas när vi satt där på balkongen och såg teatern Skattkammarön med en liten och ung Tomas Bolme i huvudrollen, om jag inte minns alldeles snett förstås?

torsdag 7 november 2013

Seminarium i Söderhamn

Tisdag morgon, spöregn och ett par grader varmt när jag satte mig i bilen för att åka till förvaltningshuset i Gävle för samåkning till Kulturens hus i Söderhamn och slutseminarium för projekt Kustnära Mötesplatser som är ett samarbetsprojekt mellan Gävleborgs kustkommuner, näringslivet och andra intressenter där även de största regionala Båtlivsorganisationerna Hälsinglands-och Gästriklands Båtförbund kommer in i bilden.

Det blev en lång dag i Söderhamn med seminariestart klockan 10.00 och hemfärd klockan 21.00. Men drar man ihop så mycket folk så vill det ju till att utnyttja tiden och det hade man faktiskt gjort.

En ordentlig redovisning av vad projektet har gett under dom här åren presenterades och vad det har kostat. Ett flertal anföranden med tillbakablickar så klart, men även realistiska framtidsvisioner.


Och så en annan positiv upplevelse! Alla deltagare delades in i olika grupper med blandad sammansättning av intressesfärer där vi kunde diskutera olika lösningar på hur vi går vidare nu när KMP-projektet avslutas vid årsskiftet.
Att det blir en fortsättning i någon form det är jag övertygad om. Besöksbranschen eller turismen som det också kallas är ju den ojämförligt mest ökande branschen och den som drar in mest med pengar trots att den har en stor men i många stycken helt outnyttjad ekonomisk utvecklingspotential i våra unika skärgårdar.

Om inte annat så kommer vi dvs. de regionala Båtförbunden att jobba vidare.


måndag 4 november 2013

Förbundsträff i Gävle


Söndagen den 3 november fick vi, efter inbjudan besök av representanter från Roslagens och Hälsinglands Båtförbund i vår nya möteslokal Nobelvägen 2 i Gävle.

Anledningen till besöket var dock inte att bese den nya lokalen utan att bestämma hur vi och våra grannförbund går vidare med planerna på att skapa en ny sammanhängande, kustnära och trygg farled från Roslagen i söder till Hälsingland i norr.

För att åstadkomma det här krävs det att vi även samarbetar med berörda kustkommuner, landsting och andra intressenter. Men nu är bollen i rullning så nu får vi se till att styre den åt rätt håll.


söndag 3 november 2013

Snart är det vinter igen


Vinterdäckens tid är här och vätskan i termometrarna sjunker.. Snart har vi det där vita eländet över allt och alla igen.
Dags att börja slaska med köldtålig spolarvätska och glykol. Snöskyffel och långkalsongern måste ges en mer framträdande plats i våra liv igen.

I morse var det frost i gräset, en grad kallt och tät dimma... Usch!