onsdag 23 maj 2012

Beska kommentarer










För en tid sedan berättade jag att Rosenlöfs Vänner kunde tänka sig att knyta till sig en s.k. Fas3 resurs. Men det var tydligen inte populärt, för snart dök det upp kommentarer från personer som ansåg att vi därigenom försöker utnyttja utsatta människor.

Ett påstående, eller rättare sagt grundlöst antagande utan minsta verklighetsförankring. Möjligen ett uttryck för egna dåliga erfarenheter, eller uppdämd frustration.

För det första, är Rosenlöfs Vänner som namnet antyder, en vänförening där alla medlemmar arbetar helt ideellt för att försöka rädda det gamla arbetsplatsmuseet från att förfalla och gå i graven.
Vänföreningens medlemmar, varken de som jobbar aktivt eller som stödjande, har en enda krona i ekonomiskt utbyte av sina ansträngningar.. Snarare tvärt om.


För det andra, var Conny - den tänkta resursen som tidigare har jobbat för vänföreningen - enbart glad över att få bidra med sin kompetens, och att få möjlighet att hjälpa till med sånt som vi andra har svårt att hinna med.

Men.. nu är Fas3 historia för vår del. Det bidde ingenting, så ni som ondgjorde er över våra planer kan sova lugnt igen. På grund av att några arbetsmarknadsmässiga teknikaliteter satte stopp för Connys och våra planer.


Hör gärna av er till Rosenlöfs Vänner om ni har andra, väl underbyggda ideer eller lösningar på hur verkamheten bör skötas. Vi välkomnar alla nya medlemmar som är villiga att bidra i någon form.

Inga kommentarer: