måndag 27 februari 2012

Mailkontokapningen igen

I och med att mailkontot kapades så kommer jag inte åt min egen mail längre. Förmodligen har man lyckats byta mitt lösenord... Hur nu det kan vara möjligt?

Det innebär att alla mina kontakter och alla sparade mail osv. har följt med Davids höns under isen..
Om du som läser det här och fortfarande vill tillhöra mina mailkontakter så kan du skicka ett mail till min nya adress. alf.scherp@yahoo.com  Om du törs!

VARNING!

Alla som fått ett mail där det påstås att jag sitter i Spanien och lider nöd ska inte ta det på allvar. Att jag själv blivit medveten om problemet beror på att några av mina kontakter har hört av sig per telefon.

Själv kommer jag inte in i min mailbox, eftersom någon illvillig person tydligen har kapat mitt mailkonto.

För.....de teknik!  

onsdag 22 februari 2012

Nästan vår i Långsand

Enligt bondepraktikan ska linet bli långt om istapparna är långa under fastlagsnatten. Hos oss har vi inga istappar alls, hur man nu ska tyda det?  Men å andra sidan har vi ingen linodling heller. Det enda som finns ligger i verktygslådan som komplement till gängtejpen.

torsdag 16 februari 2012

Museet igen

I morse var det kallt.. dryga 10 grader när jag åkte hemifrån. I Kungsgården var det betydligt kallare, riktigt hur mycket vet jag inte, men enligt Kjell var termometern nere mot 17 grader under natten.

Anledningen till att jag åkte dit var att vi skulle träffa Gunnar Nyberg från arbetsförmedlingen och prata om våra möjligheter att kunna knyta en så kallad FAS 3 - person till museieverksamheten.

Efter att vi berättat om verksamheten och presenterat lite planer och vilka framtidsmöjligheter vi ser för museet, gjorde vi ett snabb rundvandring i museet så att Gunnar, som aldrig varit där tidigare, själv fick se vad vi pratat om.

Resultatet blev att han precis som vi, kunde konstatera att de arbetsuppgifter vi kan erbjuda en FAS 3 person, och som vi gärna vill ha hjälp med, väl faller inom ramen för arbetsförmedlingens regelverk.

Så den 1 mars får vi en FAS 3 resurs vid museet. Till glädje för alla, för Arbetsförmedlingen så klart, och för oss som äntligen kan få saker gjorda som ingen haft tid med tidigare. Och inte minst för Conny, han heter så resursen, som nu får en intressant och meningsfull sysselsättning lagom till dagsmejan sätter in.. 

onsdag 15 februari 2012

Årsmöte Skutskärs Båtklubb


Ovanligt mycket folk på årsmötet i går kväll, trots att det inte fanns några stora kontroversiella frågor på dagordningen.



Den största frågan för kvällen blev förslaget från styrelsen, om att bygga om strandskoningen för att kunna byta småbryggorna mot bommar. Ett projekt som kommer att ta uppskattningsvis 4 år att genomföra, när arbetsgruppen väl har hittat och bestämt sig för en lämplig teknisk lösning. Årsmötet godkände förslaget och gav styrelsen klartecken att jobba vidare.

Sekreteraren informerade även om "Gårdskärsprojektet" som klubben har fått förfrågan om att försöka genomföra i samarbete med GBF.

torsdag 2 februari 2012

Det är så dags nu...

Idag blev det vinter på riktigt. Tio grader kallt, 8 meter per sekund och täta snöbyar hela dan...
I går var jag till ÖB och köpte ytterligare en 20-kilossäck fågelfrö, talgbollar och nötter.



Dom måste ha gott om käk nu om dom ska överleva vintern, bygga bon och hjälpa till att decimera bestånden av alla andra oönskade flygmarodörer som kommer att kläckas i sommar.

TÄNK PÅ DET !