onsdag 27 april 2011

Sjösäkerhet

Sjösäkerhet som ständigt stöts, blöts och nagelfars på alla nivåer, ända uppe i regeringen. Man får allt en känsla av att arbetsbördan inte kan vara särskilt stor på vissa håll, med tanke på så mycken tid man har att lägger ned på alla utredningar, kontroller och tokiga beslut när det gäller fritidsbåtlivet.


För några veckor sedan var jag till Thailand, och eftersom båtlivet ligger mig varmt om hjärtat så är det svårt att inte göra jämförelser med hur vi har det här hemma.


Vattnet som höll 28-30 grader och ett siktdjup på gott och väl 10 meter klarade sig väl i en jämförelse med Gävlebukten.







Men säkerheten ombord, vare sig man åker i en båt som den på bilden ovan, eller på en bilfärja som den till höger, så kan man nog konstatera att jämförelsen med våra färjor på östersjön, som till och från får utstå viss kritik, ändå är intressant...









Hur det ser ut under däck och nere i maskinrummen på dom thailändska fartygen har jag ingen aning om. Men med tanke på hur bl.a. eldragningarna ser ut på gator och torg i Thailand så väcker det ändå farhågor...


Det här vore allt nåt att bita i för våra båtbesiktare!







Men dom har ett himla gott öl där nere, fina stränder och vänliga människor.

Kanske på grund av att dom slipper myriaderna av myndighetspersoner som ska peta i och detaljstyra allas liv.





Inga kommentarer: