tisdag 1 mars 2011

Man undrar hur det här ska sluta



1969 gjorde Ghadaffi och några andra militärer en stadskupp och avskaffade monarkin i Libyen. Man kastade ut det parasiterande kungahuset och bildade ett "Revolutionärt styrråd" och en republik i stället, där Muammar al-Gadaffi blev premiärminister 1970.




1977 upplöste Ghadaffi republiken och ersatte den med nånting som kallades Jamahiriya, ett folkets direktstyre, och med sig själv som "Revolutionens ledare", men där all organiserad opposition var uttryckligen förbjuden.

Och sedan vet väl dom flesta hur det gick, och hur det ända tills nu har sett i ut i Libyen.

Man får väl hoppas att folket har kraft att göra sig av med galningen, om inte annat så för hans extremt dåliga klädsmak.

Annars är väl risken överhängande att landets oljetillgångar gör att andra karriärsugna kolleger blandar sig i. Och så har vi ett till Irak

Att dom flesta yrkesmilitärer är maktgalna och älskar att klä ut sig, som vore de påfåglar, eller tillhörande de kungahus dom understundom har avsatt det måste väl ändå vara en yrkessjukdom?

Därvidlag är det ingen skillnad på Sverige och Libyen även om vårt kungahus sitter kvar.. Men det kanske dom gör tack vare att dom delar ut medaljer och ordnar.... Men att klä sig som en anslagstavla är väl ändå att gå ett steg längre.

Inga kommentarer: