lördag 25 januari 2014

Regionalt skärgårdssambete

Arbetet med att skapa en trygg, kustnära fritidsbåtled från Öregrund i söder, via Upplandskusten till Gävle och vidare norrut längs Hälsingekusten fortsätter.

I onsdags träffades Günther Karl från Hälsinglands Båtförbund, Pär Granström från Kultur och fritid i Gävle, samt Tommy Sandin och undertecknad för att diskutera fram ett program till stormötet den 12 februari.


Initiativtagare till projektet är Kultur och fritid Gävle, Gästriklands- Hälsinglands- och Roslagens Båtförbund.

Förutom oss kommer Länsstyrelsen Gävleborg, Nordanstigs- Söderhamns- Älvkarleby- och Norrtälje kommun att delta.

Länsstyrelsen i Uppsala, Hudiksvalls- Tierps- och Östhammars kommuner har ännu inte svarat på vår inbjudan därför kommer vi att ta personlig kontakt med dessa under nästa vecka.

torsdag 23 januari 2014

Besök vid Leksands fölkhögskola

I förra veckan var Kjell och Claes och jag på besök vid Leksands Folkhögskolas bokbindarelinje igen med anledning av utgivningen av författaren Bernt-Olov Anderssons och bildkonstnären Lars Westermans "verktygsboden" i vår.

Trots att jag har varit där förr så är det alltid lika intressant att kunna besöka den enda skolan i Skandinavien där man fortfarande utbildar "riktiga" bokbindare, det vill säga hantverkare som binder böcker som man gjorde förr. Vackra böcker tål att användas.





Lasse Westerman, Bernt- Olov och Claes grunnar på vilken klot som kan vara lämpligast.  

måndag 13 januari 2014

Vinter till sist


Så var det dags igen.. grovskor och tumvantar, nordanvind och yrsnö. Det räcker nu, kom det inget till jul och nyår så behöver det inte va nåt mer än så här i Långsand.