torsdag 25 april 2013

I år var jag först

Nu är Cleo avklädd, rengjord och nyvaxad. Redan halv åtta i morse var jag på plats, lite blåsigt och kyligt på morgonen men mot skogen där båten ligger var det lä så det var inga problem.

Efter en dryg timme dök Harriet och Morgan upp och sen kunde vi hjälpas åt att få lite stil även på Laban.

Skönt att vara klar i tid, nu är det bara att göra allt klart och städa upp invändigt. Men om man bortser från det så är hon  klar för sjösättning. Skönt!

Nu är det bara att vänta på att vattenflödet i älven avtar så det går att ta sig ur hamnen på ett sjömannamässigt sätt.

tisdag 23 april 2013

En busslast på museet

Idag hade vi en busslast om femtiofyra besökare på tryckerimuseet. Eftersom vi var tre som kunde guida och besökarna hade ett tidschema att följa så var vi tvungna att dela upp dom i tre grupper om 18 personer i varje grupp vilket är i mesta laget.

Men det gick bra, alla var tacksamma för att ha fått inblick i en epok och en värld som man inte känt till tidigare.

måndag 15 april 2013

Nu är våren här


I dag var jag ned till hamnen i Skutskär och kollade att allt stod rätt till med båtarna för nu börjar det bli dags att påbörja vårputsen. Allt såg bra ut, men hamnen är fortfarande helt igenfrusen, så än lär det ta nån vecka innan det porlar under bryggorna igen.

Det som göms i snö kommer fram i tö sägs det. Men det där är inte min båt kanske jag ska tillägga.

lördag 13 april 2013

Årsmöte i Trödje BK


I onsdags var jag på mitt första årsmöte i Trödje BK.
Inga stora frågor avhandlades, allt verkade tuffa på i god ordning.



Passade samtidigt på att spana in min nya båtplats. Att flytta båten till Trödje någon gång i mitten av maj känns alltmer som ett bra beslut.

Men än behåller vinterns sitt grepp över hamnarna i Gävlebukten.

söndag 7 april 2013

Båtdag till sjöss

Lördagen den 6:e april tillbringades mellan Grisslehamn och Mariehamn tillsammans med ett antal representanter för båtklubbarna i Gästrikland.

En lyckad dag med god mat, ett hav som en spegel och informativ men trevlig samvaro.

fredag 5 april 2013

Smilla fyller år



Idag var vi till Jordåsen och grattade Smilla som fyller 4 år i morgon. Eftersom morfar måste åka till Åland en sväng i morgan så fick det bli ett litet förkalas idag.

Och jag tror inte att Smilla misstyckte. På det viset får hon ju presenter två dagar i rad, och på söndag ska hon ha kalas för sina kompisar.

onsdag 3 april 2013

Bofinken i Långsand

Idag den 3 april kom de första bofinkarna till Långsand. Som vanligt dök det upp ett par optimistiska hannar några dagar innan den riktiga flyttboomen kommer igång.

Det gäller ju att vara först om man vill få möjlighet att lägga beslag på de bästa reviren innan de övriga anländer. Å andra sidan så är det en chansning om vintern skulle komma tillbaka med full kraft.

tisdag 2 april 2013

Påskhelg på museum



Hela påskhelgen tillbringades på Rosenlöfs Tryckerimuseum som hölls öppet för allmänheten i samband med Gästrik Konst och utställningen i "Villan" där konstnärerna Eva Perpåls och Anette J Sundell ställde ut verk i keramik, mosaik och målning.
Drygt 3000 besökare såg utställningen och många passade på att utöka den egna konstsamlingen.






I Tryckerimuseet hade vi dvs. Kjell, Einar och jag mellan 250 och 300 besökare som guidades runt i de olika avdelningarna medan vi visade och berättade hur det kunde gå till på ett tryckeri runt förra segelskiftet.








Bokbinderiet var bemannat med elever och lärare från Leksands Folkhögskolas bokbindarlinje, den enda nu existerande bokbinderiutbildningen i Skandinaven.