fredag 26 oktober 2012

Förkänning av vintern






 

Igår kväll blåste det kuling från havet, och den första snöbyn svepte in, men det blev inte många flingor, i morse syntes det inte ett spår av snö.

Däremot är det ruggigt, riktigt ruggigt när man går ut. Ingen kuling idag men en frisk nordväst och strax under nollan. Så idag åkte vinterhjulen på. Rattmuffen har suttit på en dryg vecka redan.

    Fågelmaten börjar sina, så nu är det dags att fylla på förrådet inför vinten igen.

måndag 15 oktober 2012

Kampen för ett bevarat SBU fortsätter

Den gångna sommaren har varit fylld av möten och telefonkonferenser med anledning av styrgruppen och styrelsen för (Svenska Båtunionens) SBU:s försök att tvinga fram en sammanslagning med Svenska Seglarförbundet.

11 Båtförbund av 27 säger bestämt nej till en sammanslagning. Gärna samarbete, men absolut inte en sammanslagning som skulle betyda att Svenska Båtunionen kommer att läggas ned till förmån för ett nytt stort idrottsförbund under Riksidrottsförbundet.

Det stora flertalet av SBU:s medlemmar är sk. vanliga båtåkare och nöjesseglare, som jag själv, och har inte minsta lust att tvingas in i ett nytt storförbund för kappseglare och elitsatsningsambitioner.

Min roll i det hela är att jag råkade hamna i den arbetsgrupp som utsågs av de 11 förbund som vill rädda SBU från nedläggning genom att stoppa sammanslagningstokerierna som redan splittrat och skadat en stor del av det svenska båtlivet.

Hur det går? Det vet vi inte, Det är ju medlemmarna på årsstämman och i vanlig demokratisk ordning som bestämmer. Men hittills har vi lyckats tvinga fram en extra Båtriksdag i anslutning till det planerade Unionsrådet i slutet av November, då bland annat vår motion om att avsluta sammanslagningsplanerna ska behandlas.

Sen får vi se..